0
Uw winkelwagen is momenteel leeg

Over Mij

Harm Visser

(’t Harde,1979)

Al van jongs af aan is Harm bezig geweest met tekenen. Daarbij was hij ook al heel vroeg geboeid door dieren en de natuur in het algemeen. Vanaf zijn dertiende begon hij met het volgen van een cursus tekenen en schilderen.

Van 1999-2001 heeft hij de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet gevolgd, een dorp met een lange schilderhistorie. Harm heeft oog voor detail, hij zoekt perfectie. Fotografisch exact ging hij werken, wat je ziet moet er zijn. Nu ontwikkelt hij een meer emotionele interactie tussen het karakter van de natuur en de structuur van zijn werk. De formaten worden groter maar zijn handtekening zit in elke penseelstreek. Ook zijn landschappen worden eigenhandig omlijnd en gekleurd. De spanning tussen lijnen en kleuren, componeren, toevoegen en vooral weglaten, daar geniet hij het meest van. 

 

Ontmoeting

Het landschap is één groot lijnenspel. Maar elk detail in het landschap ook. De nerven van een blad, de veren van een vogel, de rimpeling in het water. “De polder is voor mij een eindeloze bron van inspiratie. Ik kom elke keer terug in mijn atelier met mijn hart vol indrukken. Ik wil zichtbaar te maken wat mij ontroert.” De ontmoeting met die vogel, de geur van de wind, de humor van het moment. “De slootkant is mijn plek!”

oeps.... je rechtermuisknop is gedeactiveerd op mijn website. sorry voor het ongemak.